سوغات جدید غرب ( پان )

سلام به همه ی شما دوستان خوب و عزیزم

امیدوارم حال همتون خوب خوب خوب باشه

اول بگم که این مطلب کپی پیست هست ولی ارزش خوندن رو داره. البته نه کپی پیست از تو اینترنت بلکه نشستم از روی بروشور اینو نوشتم.

بروشوری که تهیه شده توسط معاونت امر به معروف و نهی از منکر سپاه یزد واحد مبارزه با جرائم و مواد مخدر هست.

و اما شروع :

مخاطبین گرامی :

پدران و مادران، مسئولین محترم، عزیزان جوان و نوجوان، ما و شما به یاری همدیگر برای مقابله با طوفان وحشت انگیز اعتیاد نیازمندیم.

در این نوشتار به اختصار اطلاعاتی از یک نوع ماده حامل مخدر در اختیار شما قرار می گیرد. همه ما و شما و دیگر جوانان بی گناه و معصوم در جهان هدف شیادانی بی رحم و ناجوانمرد که فقط به فکر پر کردن جیب خود هستند قرار گرفته ایم.

قدرتهای استعمارگر جهانی بر خلاف تبلیغات بشر دوستانه در عمل برای تسلیم کردن ملتها و غارت منابع آنها و حفظ برتری خود نه تنها از ترویج وسایل تباهی ملتها به ویژه جوانان نگرانی ندارند بلکه مستقیم و غیر مستقیم نیز حمایت هم می کنند.

ماجرای تلخ تولید بی سابقه مواد مخدر در افغانستان (حدود 5 برابر سالهای قبل) که تحت اشغال و نظارت آمریکا و اروپائیان می باشد دلیل بر این مدعاست.

جوانان این سرزمین برای جلوگیری از ورود این بلای خانمانسوز تاکنون 3500 شهید و نزدیک به 15000 مجروح و جانباز تقدیم انقلاب کرده اند و در جهان مقام اول در امر مبارزه با مواد مخدر را دارند.

در حالی که نفوذ و قدرت غرب برای مقابله با این مصیبت جهانی بیشتر است اما !!!!؟؟؟؟

چه باید کرد؟ دانستن همگانی مطمئن ترین راه نجات است.

باید بدانیم که آنچه سودجویان بی رحم به فرزندان ما عرضه می کنند چیست و به سود ماست یا به ضرر ما؟

پان چیست؟

پان ماده ای غلیظ و سرخ رنگ و دست ساز است که از برگ درختی مخصوص تهیه می شود.

مواد استفاده شده در پان :

تنباکو ، آهک ، خاکستر ، ادویه جات معطر ، ساخارین ، مقدار زیادی فوفل و اسانسهای غیر مجاز ، ترکیبات آرسنیک ، کربنات منیزیم ، سرب

موارد استفاده :

پان در قالب پودرها ، آدامس ، پاستیل و یا به صورت طومار در رنگ های مختلف با پوشش آلومینیومی ، کاغذهای مثلثی و یا مربع شکل با تصاویر جذاب رنگی و با طعم و مزه های مختلف گیاهی از جمله نعنا عرضه می شود.

نحوه استفاد ه در کشورهای دیگر :

در کشورهای هندوستان و پاکستان پس از جوشاندن مواد ذکر شده آن را روی برگ تازه گیاه پیچانده که به آن گوتکاه می گویند و مصرف کننده با جویدن آن احساس لذت و سرخوشی کاذب می کند.

نحوه ورود به ایران :

در حال حاضر این برگ به صورت آزاد از مرز پاکستان وارد منطقه بلوچستان شده و در کارگاه های تولید گوتکاه در کشور مورد استفاده قرار می گیرد. انواع دیگر آن به صورت زیرزبانی یا پشت لب نیز استفاده میشود. البته به منظور جلب مشتری و درآمد بیشتر

مواد مخدر یا مواد روانگردان نیز به آن اضافه می گردد.

انواع پان در ایران :

از 11 نوع پانی که در حال حاضر در سطح استان سیستان و بلوچستان رایج می باشد 6 نوع آن حاوی مواد مخدر افیونی است. مصرف پان یا گوتکاه ابتدا در کشور هندوستان رایج بوده و سپس در پاکستان و اندونزی و سریلانکا و اخیرا در مناطق مرزی شرق کشور شیوع پیدا کرده است. این ماده در حال حاضر در کارگاههای کوچک و به صورت دست ساز و غیر بهداشتی توسط پاکستانیهای مقیم سیستان و بلوچستان در بسته بندی های مختلف تولید می شود و در بسیاری از دکه ها و کیوسک ها ی سطح شهر های این استان با قیمت پایین به فروش می رسد.

نامهای مختلف این ماده :

این ماده به عنوان خوشبو کننده دهان و یا به عنوان های مختلفی مانند مست کننده ، راجا ، تایتانیک ، آدامسی 100 درصد پان ، 2و4 پان ، پراک براق 80 درصد ، نسوار ، ناس خارجی ، پان پاکستان ، پان عربی ، راجا عربی ، پان پتی ، بمب دپی ، کوپر هندوستان ، ناس افغانی ، ملوان زبل ، پان اسفناج ، ناس کابلی ، پان چایی ، نسوار پاکستانی ، سر حال کننده و سیگار چرس می باشد.

محل استفاده در کشور ما :

به صورت گسترده در مناطق شرق کشور و استفاده آن در مناطق دیگر هم مشاهده شده است.

عوارض پان :

عوارض پان در دو بعد جسمانی و روانی گسترده شده است. نیکوتین موجود در آن از طریق مخاط دهان جذب و باعث بد رنگ شدن دندانها شده و به مغز آسیب وارد می کند. باعث سرطان حنجره و دهان می شود به طوریکه کشور هندوستان مقام دوم سرطان دهان را در دنیا به علت مصرف این ماده به خود اختصاص داده است. همچنین باعث سرطان لثه می شود و یا حد اقل به علت تضعیف قدرت دفاعی سلولهای بدن در مقابل باکتریها باعث ایجاد بیماریهای لثه می گردد. ساخارین موجود در آن عامل بیماریهای کلیه و سرطان روده بزرگ می باشد و عوارض گوارشی متنوعی برای فرد تولید می کند و باعث ایجاد عارضه در دستگاه تنفسی، قلب و عروق می شودو از آنجایی که ترشح بزاق بیشتر می شود و فرد مجبور است آب دهانش را به بیرون بریزد می تواند باعث انتقال بیماریهای عفونی مثل سل و هپاتیت و ... گردد.

در اثر مصرف ممکن است تعادل رفتاری و حرکتی خود را از دست داده باعث احساس سبکی سر و گیجی و شعف شود. با توجه به اینکه در کودکان سنین مدرسه مصرف آن زیاد است ( با عنوان خوشبو کننده دهان ) با ایجاد سرگیجه و نعشگی باعث افت تحصیلی در آنها می شود. گذشته از موارد فوق مهمترین عارضه این ماده ایجاد وابستگی و اعتیاد به آن و تمایل فرد را به استفاده از مواد مخدر قویتر بیشتر می کند. باور غلط افراد مبنی بر اینکه پان باعث استحکام دندانها و لثه و همچنین افزایش قدرت بدنی و بهبود بیماریهای ریوی و گوارشی می گردد و از طرفی به علت ایجاد احساس سرخوشی و لذت کاذب در مصرف کننده و عدم باور آن به عنوان یک ماده مخدر موجب استفاده روزافزون آن شده است.

بر اساس این پژوهش و سایر بررسی ها به نظر می رسد مهمترن خطر این ماده مخدر این است که مصرف کننده آن را ماده ای بی خطر می داند و به عبارتی می توان گفت به موادی که نقش دروازه های ورود به اعتیاد داشته نظیر سیگار و حشیش ماده دیگری به نام پان اضافه شده است و لذا لازم است خانواده ها و فرزندان از عوارض این ماده آگاهی و اطلاعات لازم را دریافت کنند تا بتوانند خود را در مقابل این ماده محافظت کنند.

بله دوستای خوبم همونطور که خوندید دام غربی ها برای به انحراف کشیدن جوونهای ما روز به روز داره پهن تر و گسترده تر میشه. پس بیاید با آگاهی و مبارزه و امربه معروف و نهی از منکر جلوی اون رو بگیریم تا هم خودمون خوشبخت و سعادتمند بشیم و هم کشوری پیروز و سربلند داشته باشیم.

التماس دعا

یا علی و اولادش





سفارش تبلیغ
صبا ویژن